כל השלבים בדרך לבניית שלד הבית
“המשפצים בישראל” מלווים אתכם כבר מהנחת אבן הפינה עם בניית שלד בזול! אנחנו עובדים עם קבלני השלד המובילים כיום בישראל שיבצעו עבורכם בניית מתווה שלד ויעניקו לכם הצעות מחיר לבניית שלד במחיר נוח!
לא משנה אם העבודה הנדרשת אצלכם היא בניית שלד גבס או בניית שלד מעץ, שכן בכל מקרה מטרת השלד נשארת זהה: השלד מבוסס על קורות ועמודים שמטרתם לעמוד בכל העומסים ובמשקלו של המבנה, תוך עמידות אל מול כוחות טבע כדוגמת רוחות או רעידות אדמה.
בניית שלד לבית או לבניין עם קבלן מומלץ!
עובדים רק עם חוזה עבודה מסודר
ליווי אדריכלי לאורך כל הדרך
מגיעים למקום לבחון את השטח לפני מתן הצעת מחיר
מחירים גמישים לבניית שלד לבית פרטי לפונים דרך האתר
לקבלת הצעת מחיר מקבלן אמין חייגו:
055-9380-185
ידוע לכם כשמש כי אתם צריכים עבודה המתבצעת על ידי קבלן שלד , אך לא ברור תמיד מה העבודה כוללת בפועל ואילו אלמנטים לוקחים בה חלק. אם כן, השלד של הבית או הבניין שלכם הוא שם כולל לכל היסודות הלוקחים חלק בשלם הגדול – עמודי הבית, קירות ותקרות, רצפות והגג. השלד הינו הבסיס והוא זה המתווה את הצורה של הבניין או הבית וגם זה שאחראי על יציבותם. חשוב לדעת כי לאורך העבודה, לא רק קבלן השלד לוקח בה חלק אלא גם גורמים נוספים שידאגו לתוצר בטיחותי ואיכותי: מהנדסים, נציגים של מעבדות בטון במקרים של בניית שלד בטון, קבלני חשמל, אינסטלציה, איטום, קבלני עבודות עפר, מודדים, קבלני מיזוג וכדומה. בניית השלד בממוצע לוקחת כ-3 חודשים.
ומילה על קבלן השלד: קבלן זה שילווה אתכם לאורך כל הדרך, הוא זה האחראי על בניית השלד של המבנה שלכם כבר מהשלב הראשון ועד השלב האחרון. הקבלן מכיר היטב את רזי הבניה והוא זה המתווך בין כל הגורמים השונים לטובת הצלחת הפרוייקט. הקבלן דואג להגעתם של העובדים בבוקר, לבנייה של גדר על מנת למנוע כניסה של אנשים זרים ועד הוצאתן לפועל של משימות נדרשות באתר הבנייה.
שיטת בניית השלד הנפוצה ביותר היא זו מהבטון: שיטה המבוססת על יסודות, רצפות וקירות מבלוקים. יחד עם זאת, ישנן שיטות בנייה נוספות כמו זו של בניית שלד פלדה. שימו לב כי גם אם ההחלטה היא לבצע בנייה מסוג זה, עדיין הבסיס הינו זהה לבנייה הקונבנציונאלית בשידוך להקמה של רצפת בטון – רק לאחר מכן ישולבו האלמנטים מהפלדה. גם התקרות שיוכנו מפלדה, יהיו עם ציפוי חיצוני של בטון.
שלבי בניית שלד
קבלני השלד שלנו יקחו על עצמם את כל העבודה, אך אנחנו מאמינים בשקיפות ועל כן מציגים בפניכם כבר כעת את השלבים שנעשה עם בניית שלד וילה פרטית או בניית שלד בניין.
השלבים הינם:
1. בניית מתווה
השלב הראשון מבוסס על בניית המתווה. השלב זה הינו קריטי מאחר והוא מסמל את הנחת אבן הפינה ותחילת התהליך. בניית המתווה, או שנוגריסט אם תרצו, מתבצעים לטובת סימון קווי הבניין, שיבוץ המיקומים של היסודות וכדומה.
2. בניית כלונסאות יסוד
שיטת הבסיס הנפוצה ביותר בישראל כיום היא שיטת הכלונסאות. שיטה זו, שאורכת לרוב כשישה ימים, מבוססת על קידוחים בעומקים שונים ובקטרים שונים. אל תוך הקידוח שנוצר אנחנו מכניסים כלוב מברזל שמגיע עמוק מאד עד לתחתית הבור, תוך שהוא נשאר בולט כמטר אחד בלבד. לאחר מכן, יוצקים בטון אל הבור שהתקבל וכך מציבים במקום את הכלוב. מטרתו של שלב זה להבטיח כי הכלונסאות ישאו במשקל הבית.
3. שלב הבטון רזה
רבים תוהים מה הוא הבטון הרזה: בטון זה הינו בטון דליל יותר שיוצקים על האדמה ומטרתו להיות בסיס ליריעות איטום. במרבית המקרים, ללא כל תלות בגודל המבנה שעתיד לקום, שלב זה לוקח כיום אחד בלבד.
4. בניית שלד לבית פרטי? איטום מרתף
במידה והשלד עתיד להיות שלד של בית פרטי, הרי שחשוב לבצע את שלב איטום המרתף והוא ללא כל ספק אחד מהשלבים המהותיים והחשובים ביותר בתהליך הבנייה. להבדיל מחללים אחרים, המרתף ניצב מתחת לקו הקרקע, מה שאומר שישנו מגע של אדמה עם מים שיכולים לחדור אל המרתף. על כן, חשוב לבצע איטום ייסודי באמצעות התזה או יריעות.
5. קורות קשר
זוכרים את הכלונסאות? קורות הקשר הן אלו שדואגות לחבר ולקשור את כל הכלונסאות. כך למעשה נוצרת יחידה אחת של יסודות, תוך שכל אחד מהכלונסאות נישארים במקום מבלי לזוז ומבלי להפעיל לחצים מיותרים על יתר המבנה. שלב זה הינו ארוך יחסית ולוקח בין ארבעה לשישה ימים.
6. יציקות הבטון
בשלב זה יוצרים יציקות עבור תקרות, רצפות וגג המבנה. שלב יציקת הבטון מבוסס על הכנת תבניות עץ מבועד מועד. לאחר מכן, משלבים בתוכן ברזל ויוצקים פנימה בטון. כך למעשה ניתן לנייד בתוך המבנה בטון. כל יציקה הינה שונה בגודלה כך שאורך העבודה משתנה בהתאם לצרכים המשתנים בכל עבודת שלד.
שלב זה במידה רבה מעיד על התקדמות בעבודה בעת בניית בית פרטי ואם עד כה העיסוק היה בפנים המבנה, כעת עוברים למעטפת החיצונית. שלב זה למעשה מוקדש כולו לבניית הבלוקים של הקירות החיצוניים. בשלב זה נעמיד לרשותכם שתי אפשרויות שונות כאשר השיטה שתתבצע היא זו שנקבעה אתכם בשלב הצעת המחיר: השיטה הראשונה מבוססת על יציקת בטון של עמודי המבנה ורק לאחר מכן יצירת מעטפת באמצעות בלוקים. שיטה שניה היא שיטה המבוססת על בניית קירות המבנה ורק לאחר מכן שילוב העמודים.
השיטה בה מבצעים ראשית את הקירות ולאחר מכן את העמודים מסתמנת במרבית המקרים כשיטה העדיפה יותר. מובן כי שלב זה הינו דינאמי יותר ומשתנה בהתאם לגודל המבנה. בממוצע, העבודה מתבצעת בין 4 ימים ל-8 ימים.
8. מחיצות פנימיות
מובן כי בכל מבנה ישנן קירות. שלב זה מוקדש כולו לקירות המבנה, או למחיצות הפנים אם תרצו בשפה המקצועית יותר. במרבית המקרים ועל פי תכנון העבודה המקדים, הקירות שבונים יהיו בעובי של 10 ס”מ, כאשר מטרת העל שלהם היא לתחום את החלל וליצור חדרים. השלב הזה גם הוא מתבצע במקסימום של עד 10 ימים לקומה, כאשר בהתאם לגודל ניתן לסיים את העבודה גם תוך חמישה ימים אם מדובר על מחיצות גבס.
9. שלב הפיתוח
בעת שמגיעים לשלב זה אפשר לנשום לרווחה ולהבין כי מדובר על שלהי התהליך. שלב הפיתוח הוא שלב המוקדש ליצירת חניות, שבילים, דרכים, מבואת כניסה וכדומה. השלב הזה, ובהתאם לגודל המבנה, אורך לפחות 4 ימים ומגיע למקסימום של עד כ-8 ימים.
מה לגבי עלות בניית שלד 100 מטר?
השיטה הקונבנציונאלית לבנייה מבוססת על בניית שלד ברזל ובטון. לאחר שהצגנו בפניכם את השלבים החיוניים בדרך לבניית השלד, נשקף בפניכם גם את העלויות.
* מחיר למטר של בניית שלד עומד בממוצע על 1100-1700 שקלים למ”ר. המחיר הינו מחיר משוער ולכן הוא מוצג בממוצע, זאת מאחר וכל עבודת שלד מצריכה תכנון קפדני המותאם לצרכים שלכם.
* עם תכנון העבודה על ידי המהנדסים וקבלני השלד, תתקבל תמונה בהירה יותר שדרכה יהיה ניתן להעריך את היקף העבודה, את אנשי המקצוע הנדרשים ואת אורך העבודה.
* עלות בניית שלד כולל מרתף מתומחרת על פי מ”ר, כך שככל שהמבנה שעתיד להיבנות יהיה גדול יותר, כך העלות נוסקת.